TIM Studio

Internet marketing

Kao jedan od važnijih postupaka za unaprijeđenje pozicije Vaših web stranica ističe se oglašavanje putem pretraživača odnosno u ovom slučaju Google reklama.

Najpoznatiji oblik oglašavanja je Google Adwords program koji omogućuje da se Vaši oglasi i linkovi na stranice nalaze iznad ili desno od svih rezultata pretraživanja.

Nudimo Vam mogućnost pokretanja i vođenja Google Adwords kampanje, formiranje ključnih riječi, oglasa, targetiranje tržišta i vremena prikazivanja i praćenje učinka odnosno postignutog.

Sa Google Adwords kampanjom možete:

  • Možete stvoriti oglase i odabrati ključne riječi koje su riječi ili fraze povezane s Vašim poslovanjem.
  • Kada korisnici pretražuju na Googleu koristeći jednu od Vaših ključnih riječi, Vaš se oglas može pojaviti pored rezultata pretraživanja. Sada oglašavate za publiku koja je već zainteresirana za Vas.
  • Korisnici mogu jednostavno kliknuti na vaš oglas da bi izvršili kupnju ili saznali više o vama.
  • Sada možete oglašavati korisnicima koji pretražuju na Googleu. Čak i ako se Vaš oglas već pojavljuje pored rezultata Google pretraživanja, AdWords Vam može pomoći ciljati nove korisnike na Googleu i našoj oglašivačkoj mreži.
  • Svoje oglase možete uređivati i podešavati svoj proračun dok ne dobijete željene rezultate. Također možete prikazati različite oblike oglasa, te čak i ciljati svoje oglase na određene jezike i zemljopisne lokacije.
  • Ne postoji obveza minimalne potrošnje ili roka. A mogućnost cijene po kliku naplaćuje Vam jedino klikove koje korisnici naprave na Vašim oglasima. To znači da se svaki dolar Vašeg proračuna troši samo za skupljanje novih potencijalnih korisnika.
  • Ne postoji minimalnih zahtjev za potrošnju – iznos koji plaćate za AdWords ovisi o Vama. Na primjer, možete postaviti dnevni proračun od pet kuna i maksimalnu cijenu od deset lipa za svaki klik na Vaš oglas.
  • Google Adwords prikazuje promet ključne riječi i procjenu troškova tako da možete donijeti informirane odluke o odabiru ključnih riječi i maksimiziranju proračuna.
  • Naplaćuje Vam se samo ako netko klikne Vaš oglas, a ne kad se oglas prikaže.
  • Postavite da se oglasi pojavljuju samo osobama koje pretražuju iz određene regije. Sada je jednostavno ciljati online klijente unutar, primjerice, 40 km od Vaših ulaznih vrata.

Važno je naglasiti da je ulaganje dvojako – u otvaranje i vođenje kampanje kao i u sredstva koja ulažete za same kampanje, no povrat uloženih sredstava je višestruk – o efektima ćemo Vas rado informirati i pokazati ih na našim primjerima.

Oglašavanje i marketing na Internetu – Etarget

Popularan oblik internetskog oglašavanja u Hrvatskoj postao je i Etarget.

Princip je jednostavan – svaki put kada se u nekom članku na 305 hrvatskih portala pojavi ključna riječ koju ste/smo zadali, Vaš oglas će se prikazati ispod ili u navedenom članku. Plaćate samo klik na Vaš oglas (Pay Per Click).

Nudimo Vam pomoć i vođenje kroz proces – za Vas kreiramo ključne riječi i kampanje, pišemo oglase i pratimo učinak.

Ponovno ulažete dvojako – u otvaranje i vođenje kampanje kao i u samu kampanju za koju osiguravate budžet kako biste osigurali pojavljivanje i pronalazak Vaših oglasa od strane korisnika.

Osim navedenih vrsta oglašavanja danas Internet nudi neograničene mogućnosti – vrlo je popularno oglašavanje na društvenim mrežama (npr. Facebook), pisanje i oglašavanje putem sponzoriranih članaka na portalima, oglašavanje putem banner kampanja na tematskim portalima itd. – mogućnosti su neograničene.

2297 Ukupno 3 Danas
error: Content is protected !!